Knækbrød med nødder og kerner

“Nu skal du ikke komplicere det”, siger min mand til mig, da jeg fortæller, at jeg vil lave en opskrift på knækbrød indeholdende den blanding af nødder og kerner, jeg har købt som datovare.
Jeg har før lavet knækbrød med denne blanding, men har ikke noteret mængderne af de forskellige ingredienser. Så det skal jeg have styr på, samtidig med at jeg vil tage billeder undervejs i processen og skal skrive opskrift inkl. fremgangsmåde.
“Bare gør det”, siger manden. Og det er jo netop det jeg med denne opskrift gerne vil vise: at det faktisk er ret let. I princippet kræver det slet ikke en opskrift. Men for god ordens skyld kommer her min opskrift på:

Knækbrød med nødder og kerner

Ingredienser

55 g chiafrø
300 g kogende vand
100 g havregryn
15 g hvedemel
40 g hørfrø
60 g solsikkekerner
150 g salatmix (1 pose)
1 spsk. olie

 

 

Fremgangsmåde

Kom chiafrø i en skål og hæld kogende vand over.
Lad chiafrøene trække vand i min. 10 minutter.
Kom havregryn i skålen og lad den trække lidt sammen med chiafrøene.
Kom de andre ingredienser i skålen og rør massen sammen. Konsistensen skal være omtrent som havregrød.
Hæld massen ud på en bageplade med bagepapir og fordel massen jævnt med en ske eller dejskraber.
Skær dejen ud i mindre stykker med en dejskraber eller kniv.
Bag knækbrødene ved 190 grader på 2. nederste rille i 35 min.
Knækbrødene er færdige, når de er svagt gyldne.
Afkøles på en rist.
Opbevares i lufttæt beholder.

Knækbrødene er lidt porøse, idet der indgår mange store dele i selve dejen. Den geléagtige masse, som dannes af chiafrø og vand er dog med til at binde dejen sammen.
Jeg havde tilfældigvis hørfrø og solsikkekerner i skuffen, men andre kerner kan også med fordel benyttes – bare prøv dig frem.
Idet salatmix-blandingen er saltet i forvejen, har jeg valgt ikke at tilsætte yderligere salt, idet vi hjemme hos os foretrækker maden let saltet. Desuden tyder det på, at vi danskere generelt indtager uhensigtsmæssige store mængder salt, hvilket ifølge Fødevarestyrelsen er en risikofaktor i forhold til fx forhøjet blodtryk og hjerte-kar sygdomme.
Denne uge er det World Salt Awareness Week, som sætter fokus på vigtigheden af at reducere indtaget af salt generelt. Vi anbefales at indtage mindre end 5 g salt om dagen. I færdigretter er der er tendens til, at maden har et uhensigtsmæssigt højt indhold af salt.

Vi spiser knækbrødene som snack alene eller med fx smør, marmelade, banan eller ost.

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *