Klimadysten #4

Spis og drik for en 20’er

Denne uges udfordring i Klimadysten går ud på at spise og drikke aftensmad for en 20’er pr. person. Det betyder, at vi hjemme hos os kan spise og drikke aftensmad for i alt 100 kr., idet vi er fem personer. Umiddelbart tænker jeg, at det holder vi os indenfor i de fleste tilfælde – når jeg udelukkende kigger på de anvendte ingredienser i et aftensmåltid. Samtidig er jeg også bevidst om, at de indkøbte ingredienser til et enkelt måltid sjældent stemmer helt overens med, hvad der rent faktisk skal bruges til måltidet. Det betyder, at der er overskud af pasta/ris/kartofler/bulgur eller hvad vi måtte have spist sammen med resten af aftensmåltidet. Så for at få prisen på alle de indkøbte varer til at stemme overens med max. 100 kr. pr. aftensmåltid, er det vigtigt og nødvendigt, at jeg sørger for at nogle ingredienser går igen i flere retter. Eller at jeg laver retter, som kan spises i flere dage.
Samtidig er det også vigtigt, at jeg husker at kigge i gemmer, hvad jeg måtte have af tidligere indkøbte ingredienser. Ofte kan det være fra et tidspunkt, hvor de var på tilbud. Hvis varen har lang holdbarhed, kan det sagtens betale sig at handle ind på forskud og dermed give lidt mere luft i budgettet set i det store billede.

Aftensmaden

For at holde et budget på max en 20’er pr. person til et aftensmåltid, kan det være svært at finde plads til store mængder af kød og fisk, som er relative dyre ingredienser. Derfor fik vi i aftes hjemmebagte pitabrød med tilbehør bestående af agurk, majs, brune champignon, kidneybønner, revet gulerod blandet med fintsnittet spidskål, tun og æg samt dressing. Og det smagte fantastisk. De lune, nybagte pitabrødet var super lækre, men pitabrødene kan også købes færdiglavede i både fine og grove varianter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *